Skip to main content

Arbeidsmarkt
Communicatie

Recruiting is like dating, don't ask for marriage on a first date..

ONLINE WERVEN

We hebben een passie voor arbeidsmarktcommunicatie & het werven van geschikte kandidaten in plaats van sollicitanten. Daarbij zijn we ook nog tweetalig: we spreken de taal van ondernemers en die van de publieke sector.

Onze focus ligt op het optimaliseren van communicatie met de gewenste doelgroepen door: 

 • Het ontwikkelen van een strategisch recruitmentplan tot aan de concrete uitvoering.
 • Vacatures zo aantrekkelijk en dicht mogelijk bij de gewenste doelgroepen brengen en ‘verleiden’ om te reageren op de openstaande vacatures.
 • Jobmarketing naar een hoger niveau brengen door de ontwikkeling van een content marketingstrategie en uiteraard met opvallende directe wervingsadvertenties.
 • Positioneren en versterken van het werkgeversmerk;
 • Herschrijven van vacatureteksten zodat de juiste doelgroep de boodschap herkent en actie onderneemt;
 • Nauw samenwerken met communicatiecollega’s, media- en content leveranciers en andere (interne) partijen.
 • De bouw van een nieuwe werken-bij website in goede banen leiden.
 • De bestaande werken-bij website (digi)toegankelijk maken voor iedereen zodat solliciteren via LinkedIn en Indeed laagdrempeliger wordt.
 • Invulling geven aan de social mediastrategie op Facebook, Instagram en LinkedIn.
 • Recruiters ondersteunen, onder andere bij het optimaliseren van alle recruitment processen.

Met als resultaat:

 • Een kortere time-to-hire door een gestroomlijnde sollicitatieprocedure met assessments en persoonlijke contact momenten.
 • Een vernieuwde candidate experience met een hoge tevredenheid onder kandidaten en interne stakeholders.
 • Enorme kostenverlaging door het niet langer afhankelijk zijn van externe bureau’s als het gaat om de instroom van nieuwe collega’s.

 

VOOR WIE?
Het maakt ons niet uit of we werken voor een grote corporate, overheidsinstelling of kleine startup, wij passen onze werkwijze aan. Klinkt goed, toch? 🙂

VERSTERKEN VAN UW WERKGEVERSIMAGO

Een eigen werkenbij-site van uw organisatie draagt perfect bij aan een sterker werkgeversimago ten opzichte van de concurrent. We optimaliseren voor u de candidate experience door een combinatie van on- en offsite recruitment en veel persoonlijke contactmomenten.

Talent wil graag werken bij organisaties waar werkgeluk hoog in het vaandel staat. Door storytelling op social media en op de werkenbij-site laten we aan relevante doelgroepen zien dat u als opdrachtgever ook écht een HAPPY workplace bent!

8 STAPPEN NAAR SUCCESVOLLE RECRUITMENT..

1

Ontwikkelen & Implementatie werkenbij-site

Hiermee ontvangt de opdrachtgever zoveel mogelijk kwalitatieve sollicitaties en kunnen 80% van alle vacatures zelf worden ingevuld.

2

Workflow oplossing op maat

Het gemak waarmee we verschillende processen om kunnen zetten in een specifieke workflow is ongekend. Het afwijzen of uitnodigen van kandidaten kan hierdoor snel en foutloos. Naast tijdswinst en gemak komt dit de candidate journey ten goede.

3

Doelgroepanalyse

We willen weten waar het hart van de relevante doelgroepen sneller van gaat kloppen. Met een werkenbij-site zijn vacatures goed vindbaar én verzamel je data. Deze data helpen om het succes van elke wervingscampagne nauwkeurig te meten.

4

Jobmarketing

Door middel van doelgroepanalyse kunnen we gerichte jobmarketing toepassen en 'schieten' we met scherp. Onze ruime ervaring met de verschillende wervingskanalen en leveranciers kunnen we jobpostings adviseren & coördineren tegen zo laag mogelijke kosten.

5

Conceptontwikkeling

Creatief als we zijn bedenken we een goed concept om openstaande vacatures op originele wijze bij relevante doelgroepen onder de aandacht te brengen.

6

SEO-proof en uniforme vacatureteksten

We herschrijven en optimaliseren het functieprofiel tot een echte SEO-proof wervingstekst. We gebruiken een speciaal format waardoor de boodschap ook wordt herkend door mensen die niet op zoek zijn naar een andere baan, en we nu 'verleiden' om tot actie over te gaan 🙂

7

Storytelling

Om de organisatiecultuur te laten 'shinen' ontwikkelen we ook zelf recruitmentfilmpjes. Geen stoffige top-down verhalen, maar toegankelijke testimonials van toekomstige collega’s. We briefen en begeleiden de filmproducent zelf én uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten.

8

Onboarden nieuwe collega

Door het inrichten van de workflow creëren we een gepersonaliseerd onboarding programma voor nieuwe medewerkers. Hiermee verhogen we hun participatie en productiviteit en verlagen we de uitstroom met een simpele en eenvoudig workflow oplossing.

EEN GEDEGEN ADVIES?

Neem contact met ons op!