Skip to main content

HAPPY WORKPLACES & 100 DAGEN COACHING

The mind is like a parachute, it works best when it's open..

Onze favoriete klanten geloven, net als wij, dat mensen hun werk pas écht leuk vinden als ze 100% zichzelf kunnen zijn en hierdoor bijdragen aan het succes van de organisatie. Hierdoor zijn ze meer betrokken, voelen ze zich gelukkiger en verandert hun werkplek vanzelf in een HAPPY Workplace. Klinkt logisch, toch?

Daarom richt onze inclusieve werving zich op HAPPY Professionals die een bijdrage kunnen leveren aan het succes van uw organisatie. Daar ligt onze focus.

WIJ WERKEN VOOR HAPPY WORKPLACES

Onze opdrachtgevers zijn organisaties met happiness in hun DNA. Onze kandidaten kiezen bewust voor inclusieve organisaties.

100 dagen coaching

De eerste 100 dagen bij een nieuwe baan zijn cruciaal. Niet alleen voor de nieuweling, maar ook voor uw organisatie. Daarom geeft onze 100-dagen coach aan uw nieuwe collega relevante tips, tricks en handvatten om snel en effectief mee te draaien in de organisatie.

Maar dat is niet het enige. De coach begint altijd met een uitgebreide Talent Scan. De Talent Scan helpt de nieuwe medewerker zijn of haar specifieke talenten optimaal in te zetten in de nieuwe functie. De scan wordt daarnaast uitgebreid met vijf losse coaching-sessies waarin de coach aan de slag gaat met:

  • Persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten en valkuilen
  • Belangrijkste uitdagingen en resultaten voor de komende tijd
  • Energieleveranciers (nee, niet Eneco)
  • Energiezuigers

Locatie

Onze voorkeur gaat uit naar begeleiding op locatie (in het hol van de leeuw enzo), maar kan ook plaatsvinden op ons kantoor in Naarden-Vesting. Zelfs buiten kantoortijden!

INTERESSE IN 100 DAGEN COACHING?

Neem contact met ons op!