HAPPY WORKPLACES & 100 DAGEN COACHING

The mind is like a parachute, it works best when it's open..

Onze favoriete klanten geloven, net als wij, dat mensen hun werk pas écht leuk vinden als ze kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie. Hierdoor zijn ze meer betrokken, voelen ze zich gelukkiger en verandert hun werkplek vanzelf in een HAPPY Workplace. Klinkt logisch, toch?

Daarom richten wij al onze pijlen op vast of interim-talent dat direct in kan springen en kan dragen aan het succes van je organisatie. Daar ligt onze focus. Door middel van gerichte job marketing bereiken we iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of opdracht in jouw sector, zelfs degenen die nog niet eens wisten dat ze op zoek waren! Wij gaan op zoek naar talent voor HAPPY overheden, corporates, MKB-bedrijven en startups.

WE WERKEN VOOR HAPPY WORKPLACES

Onze opdrachtgevers zijn organisaties met happiness in hun DNA. Onze kandidaten kiezen bewust voor organisaties die zich kenmerken door werkgeluk en een goede work life balance.

100 dagen coaching

De eerste 100 dagen bij een nieuwe baan zijn cruciaal. Niet alleen voor de nieuweling, maar ook voor de organisatie. Daarom geeft onze 100-dagen coach zowel aan jou als de medewerker tips, tricks en handvatten om hem of haar snel en effectief mee te laten draaien in jouw organisatie.

Maar dat is niet het enige. De coach begint altijd met een uitgebreide Talent Scan. De Talent Scan helpt de nieuwe medewerker zijn of haar specifieke talenten optimaal in te zetten in de nieuwe functie. De scan wordt daarnaast uitgebreid met vijf losse coaching-sessies waarin de coach aan de slag gaat met:

  • Persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten en valkuilen
  • Belangrijkste uitdagingen en resultaten voor de komende tijd
  • Energieleveranciers (nee, niet Eneco)
  • Energiezuigers

Locatie

Onze voorkeur gaat uit naar begeleiding op locatie (in het hol van de leeuw enzo), maar kan ook plaatsvinden op ons kantoor in Naarden-Vesting. Zelfs buiten kantoortijden!

Nameting HFM Develop

Na deze 100 dagen kunnen onze klanten ervoor kiezen om een nameting te doen aan de hand van de online assessment HFM Develop. Deze assessment geeft een duidelijk beeld van de potentie, de performance en de ontwikkelmogelijkheden van de nieuwe medewerker en hoe die zich verhouden tot de competenties die bij zijn/haar nieuwe functie horen. De bijbehorende rapportage komt met een ontwikkelkompas en een extra coachingsgesprek. Dit ontwikkelkompas kan vervolgens door de leidinggevende gebruikt worden als leidraad voor een persoonlijk ontwikkelplan (POP) voor de komende tijd. Handig!

KOM MET ONS IN CONTACT

Contact opnemen

BEKIJK ONZE VACATURES

Naar vacatures